Tutkintapyyntö poliisille lasten rokottamisesta ja Mika Rämetistä
Epäillyn tiedot: virkamies Mika Rämet, lastentautiopin professori, rokotetutkimuskeskuksen johtaja, Anu Kantele, Mevacin johtaja ja / tai muu alle 16-vuotiaille lapsille kohdistettua koronavirus-rokottamista hallinnoiva henkilö(t).
Me allekirjoittaneet pyydämme poliisia tutkimaan, onko Rokotetutkimuskeskuksen johtaja Mika Rämet, Anu Kantele, MeVacin johtaja ja / tai muu alle 16-vuotiaille lapsille kohdistettua koronavirus-rokottamista hallinnoiva henkilö(t) syyllistynyt toiminnassaan vaaran aiheuttamisen, terveyden vaarantamisen, törkeän terveyden vaarantamisen, virka-aseman väärinkäyttämisen, tahallisen virkavirheen ja / tai muun rikostunnusmerkistön täyttävään tekoon.
Allekirjoittaneet katsovat, että kyseinen tutkimus on omiaan vaarantamaan siihen osallistuvien lasten terveyden ja ettei tästä vaarasta ole asianmukaisesti informoitu lapsia taikka heidän vanhempiaan tutkimusta mainostettaessa ja haettaessa siihen osallistujia.
Tutkintapyyntö ja liitteet ohessa.
Yhdyshenkilöt:
Merit Enckell, DI, PhD, tutkija
Lauri Saarela, OTM
Allekirjoittaneet tutkintapyynnön tekijät vaativat asian pikaista käsittelyä.
TUTKINTAPYYNTÖ
Epäillyn tiedot: virkamies Mika Rämet, lastentautiopin professori, rokotetutkimuskeskuksen johtaja, Anu Kantele, Mevacin johtaja ja / tai muu alle 16-vuotiaille lapsille kohdistettua koronavirus-rokottamista hallinnoiva henkilö(t).
Me allekirjoittaneet pyydämme poliisia tutkimaan, onko Rokotetutkimuskeskuksen johtaja Mika Rämet, MeVacin johtaja Anu Kantele ja / tai muu alle 16-vuotiaille lapsille kohdistettua koronavirus-rokottamista hallinnoiva henkilö(t) syyllistynyt toiminnassaan vaaran aiheuttamisen, terveyden vaarantamisen, törkeän terveyden vaarantamisen, virka-aseman väärinkäyttämisen, tahallisen virkavirheen ja / tai muun rikostunnusmerkistön täyttävään tekoon.
Allekirjoittaneet katsovat, että kyseinen tutkimus on omiaan vaarantamaan siihen osallistuvien lasten terveyden ja ettei tästä vaarasta ole asianmukaisesti informoitu lapsia taikka heidän vanhempiaan tutkimusta mainostettaessa ja haettaessa siihen osallistujia.
Asiassa on allekirjoittajien käsityksen mukaan riidatonta, ettei lasten osalta ole tehty asianmukaista hyöty-haitta-arviota koronavirustartunnan ja sitä koskevan rokotteen välillä, vaan tutkimuksen lähtökohta perustuu jonkinlaiseen poliittisluonteiseen hypoteesiin koronarokotusohjelman laajentamistarpeesta. Rämet on itse todennut, ettei lasten rokottamiseksi ole lääketieteellisiä perusteita (https://yle.fi/uutiset/3-11763911 ).
Millaisessa tilanteessa lapsia ryhdyttäisiin rokottamaan?
Rämet: Jos virus muuttuu vaarallisemmaksi lapsille tai jos epidemiatilanne sitä vaatii.
Tämän lisäksi on aihetta epäillä, ettei lasten rokottamiseen liittyvistä riskeistä ja epävarmuuksista ole tiedotettu asianmukaisesti. Toistaiseksi fragmentaarisen tilastotiedon perusteella voidaan vähintäänkin perustellusti epäillä, että rokotukseen liittyy perusterveillä lapsilla moninkertainen riski vakavista terveyshaitoista covid-19-virustartuntaan verrattuna. Nämä ovat Suomessa vähintään samalla tasolla kuin koronavirustartunnasta aiheutuvat terveysvaikutukset. Pohjoismaissa, joissa koronavirustartuntojen hoito on laadukasta, koko väestöstä koronatartunnan saaneista 1–3 tuhannesta sairastuu vakavasti. Kun yli 90 % näistä vakavista sairastumisista koskee riskiryhmiä – iäkkäitä henkilöitä, joilla yksi tai useampi vakava perussairaus – on selvää, että alle 12-vuotiaiden osalta vakavan sairastumisen riski koronatartunnasta on enintään luokkaa 1 / 100 000:ta. (esim. Worldometers.info ja THL.fi). Tilastokeskuksen mukaan, yksikään alle 20-vuotias ei Suomessa ole kuollut koronan vuoksi (https://tilastokeskus.fi/ajk/koronavirus/koronavirus-ajankohtaista-tilastotietoa/miten-vaikutukset-nakyvat-tilastoissa/koronavirus_kuolemansyyna ).
Rokotuksiin liittyvät vakavat haittavaikutukset ovat niin ikään toistaiseksi vain likimääräisesti arvioitavissa. Käytettävissä olevan tilastotiedon mukaan nämä ovat Suomessa vähintään tasolla 31/100 000 rokotusta Pfizerin Comirnaty rokotteen osalta 23.06.2021 mennessä (https://www.fimea.fi/tietoa_fimeasta/koronavirus-covid-19-/koronarokotteiden-haittavaikutusilmoitukset, https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19/rokotteet-ja-koronavirus/koronarokotteiden-turvallisuus-ja-mahdolliset-haitat ). Kaikki rokotteet voivat aiheuttaa myös harvinaisia vakavia allergisia reaktioita ( https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19/rokotteet-ja-koronavirus/koronarokotteiden-turvallisuus-ja-mahdolliset-haitat ). Mahdollisia haittoja ja riskejä ei kuitenkaan kokeilun yhteydessä tuoda millään tavoin esille, vaan sen asemesta rokotusten haittoja järjestelmällisesti vähätellään.
Taustatietoa
Suomessa on toukokuussa 2021 käynnistetty tutkimus (Covid-19 C4591007), jolla selvitetään koronarokotteen vaikutusta alle 12-vuotialla lapsilla. Rokotetutkimuskeskuksen web-sivuston mukaan tutkimuksesta vastaa lastentautiopin professori Mika Rämet. https://rokotetutkimus.fi/tutkimukset-cpt/covid-19-rokote-tutkimus-alle-12-vuotiaille-6-kk-11-v/
Rokotetutkimuskeskus aikoo osallistua Pfizerin ja BioNTechin Comirnaty/BNT162b2-rokotteen tutkimukseen, jossa arvioidaan rokotteen tehoa ja turvallisuutta. Tavoitteena on saada käyttöön mahdollisimman tehokas ja turvallinen rokote myös lapsille. Tähän suunniteltuun kansainväliseen tutkimukseen osallistuu tuhansia nuoria eri maissa. Suomessa tutkimus on suunnitteilla muun muassa Rokotetutkimuskeskuksen klinikoilla Helsingissä, Espoossa, Järvenpää, Tampereella, Turussa, Porissa, Kokkolassa, Seinäjoella ja Oulussa. Tutkimuksen toimeksiantaja on Pfizer- ja lastentautiopin professori Mika Rämet on allekirjoittanut kutsukirjeen, joka on lähetetty lasten vanhemmille.
Alle 12-vuotiaiden lasten terveyden vaarantaminen on Suomen rikoslain toteuttava teko.
Tässä kokeessa on iso riski, että lapsi kärsii rokotetutkimuksen aikana tai sen jälkeen rokotteesta aiheutuvia haittavaikutuksia, vammautuu tai pahimmillaan kuolee.
Mikäli vanhemmille ei kerrota todistettavasti totuuden mukaisesti rokotetutkimukseen liittyvän lapsen terveyteen liittyviä riskejä ja vanhemmat tekevät osallistumispäätöksen vaillinaisilla tiedoilla tai muuten manipuloituina, on kysymyksessä Suomen rikoslain toteuttava teko.
Mika Rämet väittää kirjeessä vanhemmille seuraavaa:
- Pandemian voittaminen vaatii laajojen väestöryhmien rokottamisen tehokkaaksi ja turvalliseksi osoitetulla rokotteella.
- Rokote, joka estää covid-19 tautia ja koronaviruksen leviämistä lapsilla on tärkeä koronapandemian leviämisessä.
- Tutkimuksessa arvioidaan jo käytössä olevan Pfizerin covid-19 rokotteen tehoa ja turvallisuutta.
- Kyseistä rokotetta ei ole vielä käytössä alle 16-vuotiailla lapsilla
Mika Rämet vääristelee asioita ja antaa kuvaa aivan erilaisesta todellisuudesta kuin tosiasiallinen tilanne on. Tutkimus ei Rämetin mukaan kuitenkaan edes pyri arvioimaan sitä, olisiko koronarokottamisesta lapsille enemmän hyötyä kuin haittaa – kyseessä on siis eräänlainen teoreettinen ihmiskoe, jolle ei näytä olevan lääketieteellistä perustetta.
Kun rokotteiden tehoksi mainostetaan yli 90%, puhutaan tarkoitushakuisesti suhteellisesta riskin vähenemisestä (RRR). Absoluuttiseen riskin väheneminen (ARR), joka on Pfizerin rokotteella 0,76%, antaa selvemmän kuvan rokotteen tehosta ja se ei ole tehokas. Koronarokotteista on tehty melkein 100 haittavaikutusilmoitusta Suomessa ja yli 6600 Euroopassa, joissa kerrotaan rokotetun kuolleen. Näin ollen ei voida puhua turvallisesta rokotteesta. (https://www.fimea.fi/tietoa_fimeasta/koronavirus-covid-19-/koronarokotteiden-haittavaikutusilmoitukset/viikkoraportti ,http://www.vigiaccess.org/?fbclid=IwAR1ipVbrkXbJoN6bN7b7LOJ4wJSmRUJAQOPexOIPYrRmg-pNguN52h7JnZs ).
Aikoinaan Pandemrix rokotus keskeytettiin 24.8.2010 kansallisen rokotusasiantuntijaryhmän suosituksesta kun rokotteeseen oli kuollut 2 henkilöä (https://thl.fi/documents/10531/95613/Raportti%202011%2058.pdf ).
Rokotetta ei voida sanoa turvalliseksi ja tehokkaaksi koska rokote on vasta tutkimusvaiheessa eikä lisensoitu ja itse tutkimuksen tarkoitus on tutkia sekä tehoa ja turvallisuutta.
Lasten osuus on mitättömän pieni sairastuneista ja koska tautiin löytyy myös lääkettä niin rokotteita ei tarvita. Ivermektiini on hyväksi todettu lääke ja sitä voidaan käyttää myös lapsilla. Ei ole lääketieteellisesti todettu, että rokote estää covid-19 tautia ja koronaviruksen leviämistä lapsilla.
Covid-19 rokotteet, Pfizer + BioNtech ja Moderna ovat saaneet vain Yhdysvaltain Elintarvike- ja lääkeviraston FDA:n tilapäisen hätäluvan ( https://www.fda.gov/emergency-preparedness-and-response/coronavirus-disease-2019-covid-19/pfizer-biontech-covid-19-vaccine ).Nämä rokotteet perustuvat täysin uuteen geeniteknologiaan ja mRNA-rokote ei ole edes perinteinen rokote lääketieteellisessä mielessä, jossa rokotteessa on heikennettyä tai tapettua virusta. Kokeellisen rokotteen käyttö koko väestössä on myös julmaa ja perusteetonta. Suomi on sitoutunut kansanvälisiin sopimuksiin ja Nürnbergin Säännöstö myös kieltää tällaiset ihmiskokeet.
Rokotteiden kliiniset turvallisuuskokeet ja lisensointi ovat kesken ja valmistuvat esimerkiksi Pfizerin rokotteen osalta vasta vuonna 2023. Pitkäaikaisvaikutuksia ei ole tutkittu. Toksisuustutkimukset puuttuvat. Rokotteita ei ole testattu eläimillä. Rokotteiden karsinogeneettisyyttä ei ole tutkittu eikä myöskään niiden vaikutusta perimään. Tämä kokeellinen mRNA-rokote ei ole edes rokote lääketieteellisessä mielessä. Se on eräänlainen geenitekninen hoito, jonka tutkimus on toistaiseksi ollut hyvin puutteellista ja tämä niin kutsuttu rokote on täysin keskeneräinen.
Rokotteiden oikeudellinen tila aikuisväestön osalta täytyy selvittää ennen kuin niitä voidaan käyttää muihin ryhmiin eettisesti ja rikkomatta lakeja ja määräyksiä. Kokeellinen rokotus vaatii kansalaisten kirjallisen tietoon perustuvan suostumuksen. Näiden rokotteiden jo aiheuttamia tuhansia kuolemia ja kymmeniä tuhansia haittoja ei tutkita perusteellisesti, mikä on normaalin tieteellisen tutkimuskäytännön vastaista.
Ennen tutkimusta viranhaltijan tulee selvittää asia riittävässä laajuudessa ennen toimenpiteisiin ryhtymistä. Tässä lasten rokote kokeessa joko selvitystyö on laiminlyöty tai sen tuloksista on suorastaan päätetty osin vaieta. Lasten osalta ei ole tehty asianmukaista hyöty-haitta-arviota, eikä riskeistä ja epävarmuuksista ole tiedotettu asianmukaisesti. Viranomaistoiminta ei nojaudu tutkimustietoon vaan jonkinlaiseen valmiiseen hypoteesiin rokottamisen tarpeellisuudesta. Toistaiseksi fragmentaarisen tilastotiedon perusteella voidaan vähintäänkin perustellusti epäillä, että rokotukseen liittyy perusterveillä lapsilla moninkertainen riski vakavista terveyshaitoista covid-19-virustartuntaan verrattuna. Pohjoismaissa, joissa koronavirustartuntojen hoito on laadukasta, koko väestöstä koronatartunnan saaneista 1 – 3 tuhannesta sairastuu vakavasti. Kun yli 90 % näistä vakavista sairastumisista koskee riskiryhmiä – iäkkäitä henkilöitä, joilla yksi tai useampi vakava perussairaus – on selvää, että alle 12-vuotiaiden osalta vakavan sairastumisen riski koronatartunnasta on enintään luokkaa 1 / 100 000:ta.
Rokotuksiin liittyvät vakavat haittavaikutukset ovat niin ikään toistaiseksi vain likimääräisesti arvioitavissa. Käytettävissä olevan tilastotiedon mukaan nämä ovat Suomessa vähintään tasolla 43 / 100 000 rokotusta. Käytettävissä olevan tiedon mukaan lasten rokottamiseksi ei siis ole lääketieteellistä perustetta. Lasten infektiotautien professori, osastonylilääkäri Ville Peltola toteaa: ”Nykyisen käsityksen mukaan lapset eivät sairastu helposti, ovat hyvin vähäoireisia ja myös levittävät tautia heikosti.” https://www.utu.fi/fi/ajankohtaista/uutinen/covid-19-vaikuttaa-ihmiskehoon-monella-tavalla?
Päijät-Hämeessä sairaalahoitoon on joutunut useita koronapotilaita, jotka ovat jo saaneet ensimmäisen koronarokoteannoksen ( https://www.iltalehti.fi/koronavirus/a/a09ec9be-e21b-48f8-a9c3-343ad39c19bf ). Tämä yhtenä todisteena monesta, että rokote aiheuttaa sairaalapotilaita ja on suuri riski kokeeseen osaa ottaville lapsille.
Kyseistä rokotetta ei ole vielä käytössä alle 16-vuotiailla lapsilla ja Pfizerin yhteenveto sanoo seuraavaa: Comirnaty-valmistetta ei suositella alle 12-vuotiaille lapsille. (https://www.ema.europa.eu/en/documents/product-information/comirnaty-epar-product-information_fi.pdf).
Englannissa ei anneta vihreää valoa lasten rokottamisen aloittamiseksi, ministereille kerrotaan. Joint Committee on Vaccination and Immunisation, JCVI (Rokotuksien ja Immunisaation yhdistynyt Komitea) suosittelee odottamaan , kunnes tutkijoilla on enemmän tietoa riskeistä. (https://www.telegraph.co.uk/politics/2021/06/15/exclusive-no-green-light-start-vaccinating-children-ministers/). Artikkeli on selvä todiste, että asiantuntijat ovat tietoisia riskeistä eivätkä halua altistaa lapsia näille riskeille.
USAn lääkehaittarekisteristä VAERSista löytyy useampia lastenkin koronarokote kuolemantapaus. Suomessa ne eivät ole nähtävissä FIMEAN rekisteristä niin emme voi tietää onko ketään alle 18-vuotiasta kuollut rokotteeseen.
Ohessa VAERS-numerolla 1242573, 15-vuotias coloradolaispoika, joka kuoli sydänkohtaukseen kaksi päivää Pfizerin piikin jälkeen. Rokote annettiin 18.4.21 ja haittaoireet alkoivat 19.4.21 ja seuraavana päivänä poika kuoli https://www.wffjtv.com/ffj/2021/05192103a.html. Myös 1-vuotias poika Floridasta sai Modernan-rokotteen ja kuoli kaksi päivää myöhemmin, kärsittyään ensin epileptisistä kohtausoireista ja kouristeluista. 2-vuotiaalle virginialaistytölle annettiin Pfizerin piikki ja hän kuoli viisi päivää myöhemmin.
America’s frontline Doctors, AFLDS, toteaa päätöslausunnassaan, että valtioiden hallitusten on suojeltava lapsia perustuslain vastaisilta ja lääketieteellisesti vastuuttomilta COVID-19-rokotekokeilta, koska lasten riski Covid-19 yhteydessä on suhteellisen alhainen sekä sairaalahoidon että kuoleman riskin suhteen ja kasvava huolenaihe on, että lapsia käytetään kliinisissä kokeissa. Kun ottaa huomioon, että American Academy of Pediatrics ja Children’s Hospital Association mukaan noin 1,6% lapsista, joilla on tiedossa COVID-19 -tapausta, on sairaalassa ja 0,01% on kuollut ; ja kolmella neljästä COVID-19:een kuolleesta lapsesta on ollut jonkinlainen taustalla oleva lääketieteellinen komplikaatio; ja lapset ovat 1,7–2 prosenttia COVID-19: n diagnosoiduista tapauksista ja heillä on lieviä oireita aikuisiin verrattuna; ja rokotustehtävät uhkaavat huollettavana olevien lasten yksityisyyttä ja muita oikeuksia tuottamatta tuntuvaa hyötyä heidän yleiselle terveydelleen (https://www.americasfrontlinedoctors.org/take-action/vaccine-bill-of-rights/vaccine-bill-of-rights-of-children).
Myös englantilainen HART, Health Advisory &Recovery Team, opponoi lasten rokotuksia vastaan. (https://www.hartgroup.org/open-letter-child-vaccination/).
WHO sanoo:
Lapsia ei tule rokottaa tällä hetkellä.
COVID-19: n käytöstä lapsille, joita rokotetaan COVID-19: ää vastaan, ei ole vielä riittävästi näyttöä. Lapsilla ja nuorilla on yleensä lievä sairaus. (https://www.who.int/emergencies/diseases/novel-coronavirus-2019/covid-19-vaccines/advice)
17 suomalaista lääkäriä vetoaa koronarokotus kokeilun estämiseen, katso liite 1.
Liitteet:.
Liite 1. VETOOMUS LASTEN JA NUORTEN KORONAROKOTUKSIEN ESTÄMISEKSI
Liite2. Rokotetutkimus_Kirje vanhemmille
Todistajat:
Liitteessä 1. mainitut lääkärit, 17 kpl
Merit Enckell, DI, PhD, vapaa tutkija
Paul Lillrank, Professori
Ruotsalaiset asiantuntijat:
Sven Roman, lääkäri
Nils Littorin, lääkäri
Sebastian Rushworth, lääkäri
David Eberhard, psykiatri
Suomalaisia lapsia ei saa käyttää koe-eläiminä vaan heidän oikeuttaan terveeseen elämään täytyy vaalia.
Lapsen oikeuksia koskeva yleissopimus on hyväksytty YK:ssa vuonna 1989 ja se on tullut seuraavana vuonna voimaan. Suomi on ratifioinut sopimuksen vuonna 1991. Sopimus turvaa kaikille lapsille yhtäläiset oikeudet. Lapsella tarkoitetaan lähtökohtaisesti jokaista alle 18-vuotiasta henkilöä. Kaikki sopimuksessa turvatut oikeudet kuuluvat näin ollen kaikille alaikäisille vauvasta lähes täysi-ikäiseen nuoreen.
Tutkintapyynnön kohteena oleva menettely on myös selvästi YK:n lapsen oikeuksien yleissopimuksen vastainen.
Suomen kaltaisten vauraiden maiden voidaan odottaa panostavan lapsen oikeuksien toteutumiseen sopimusvelvoitteita laajemmin.
Yhdyshenkilöt:
Merit Enckell, DI, PhD S-posti:enckell@protonmail.com
Lauri Saarela, OTM S-posti: lauri@lakisaarela.com
Allekirjoittaneet tutkintapyynnön tekijät vaativat asian pikaista käsittelyä.
Merit Enckell, DI, PhD, tutkija
Lauri Saarela, OTM
Timo Kautto, OTM
Ossi Tiihonen, kansalaisaktivisti
Klara Poikolainen, MMM, agronomi
Pirkko Antinjuntti, eläkeläinen
Hannele Säteentie, terapeuttiyrittäjä
Päivi Strömmer, DI, yrittäjä
Auli Rouhiainen, maanviljelijä
Riitta Ward, agrologi, yrittäjä
Arja Kuivalainen, lastenhoitaja, eläkeläinen
Riitta Sorri, yrittäjä
Terhi Lohela, hortonomi
Kirsi Hirvonen-Uusitupa, eläkeläinen, ohjaaja
Alina Leisiö, PT
Piia Hämäläinen , opiskelija
Auli Rouhiainen, maanviljelijä
Arja Kuivalainen, lastenhoitaja, eläkeläinen
Sari Penttinen, ompelija
Jaana Kolehmainen, yrittäjä
Milaja Nuutinen, opettaja
Mari Haaranen, sosionomi
Marko Lappalainen, yrittäjä
LIITE 1:
VETOOMUS LASTEN JA NUORTEN KORONAROKOTUKSIEN ESTÄMISEKSI
Sars-Cov-2-virukseen ja Covid-19-tautiin liittyvää tiedeaineistoa tutkittuamme olemme erityisen huolissamme siitä, että nyt on alettu puhua myös lasten rokottamisesta. Lasten riski sairastua vakavaan koronatautiin tai kuolla siihen on erittäin vähäinen, joten rokotteella ei ole heillä saavutettavissa hyötyä, ainoastaan haittoja.
Mieti alla olevaa tarkkaan ennen kuin viet lapsesi koronarokotukseen:
- WHO:n tämänhetkinen kanta on, ettei lapsia tule rokottaa.
- Käytettävät koronarokotteet eivät ole virallisesti käyttöön hyväksyttyjä, vaan niillä on EU:ssa vain ehdollinen myyntilupa, USA:ssa hätämyyntilupa. Lopulliset hyödyt ja haitat selviävät vasta vuosien kuluttua.
- Rokotteiden kliiniset turvallisuuskokeet ja lisensointi ovat kesken ja valmistuvat esimerkiksi Pfizerin rokotteen osalta vasta vuonna 2023.
- Rokotteita ei ole tähän asti testattu lainkaan alle 16-vuotiailla, raskaana olevilla, monisairailla eikä Covid-19-taudin sairastaneilla. Nyt rokotetutkimukseen värvättävät lapset alistetaan mielestämme vaaralliseen kokeiluun.
- Covid-19-taudin sairastaneilla on rokotusta parempi luontainen suoja koronavirustautia vastaan. He eivät siis tarvitse rokotusta. Sitä vastoin heillä on suurempi riski saada rokotuksesta haittavaikutuksia.
- Rokotus ei anna pitävää suojaa Covid-19-taudin tartuntaa vastaan. Tämä havaittiin mm. Kanta-Hämeen keskussairaalan koronavirusepidemiassa toukokuussa 2021. Siellä havaittiin myös, että rokotetut voivat levittää tartuntaa eteenpäin. Maailmalta on raportoitu kymmeniä tuhansia tapauksia, joissa henkilö sairastuu koronaan rokotuksesta huolimatta ja osa on kuollut.
- Rokotettu voi saada vakavamman koronataudin liian suuresta immuunivasteesta johtuen, kirjoittaa Hanna Nohynek Suomen Lääkärilehden numerossa 21/2020.
- USA:n VAERS haittavaikutusrekisteriin on ilmoitettu yli 5000 koronarokotteisiin liittyvää kuolemaa. EU:n alueella kuolleita on yli 10.000. Myös useita lasten rokotuskuolemia on raportoitu.
- Suomen lääkelaitoksen verkkosivulla www.fimea.fi on 15.6.2021 rekisteröity 91 rokotuksiin liittyvää kuolemantapausta ja koronarokotuksien vakavia haittavaikutuksia 1531, siis 42,8 kpl/100.000 rokoteannosta. Tarkempaa käsittelyä odottaa 4270 haittavaikutusilmoitusta. Sikainfluenssan rokotukset keskeytettiin 24.8.2010 kun vakavia haittavaikutuksia oli 9,2 kpl 100.000 rokotettua kohden.
- Miksi tämä rokotuskampanja halutaan viedä läpi hinnalla millä hyvänsä?
- Miksi näistä kuolemista ja vakavista haittavaikutuksista ei puhuta meidän tiedotusvälineissämme?
Vielä maaliskuussa 2021 THL:n omilla internetsivuilla oli tämä rauhoittava tieto:
”Koronavirusepidemia ei ole lisännyt kokonaiskuolleisuutta Suomessa.
Työikäisten kuolemantapaukset ovat hyvin harvinaisia.
Lasten ja nuorten koronavirustautiin liittyviä kuolemia ei ole Suomessa todettu lainkaan.”
- Häiritsikö tämä tieto liikaa rokotuskampanjaa, koska se on nyt poistettu THL:n sivuilta?
- Kun rokotteiden tehoksi mainostetaan yli 90 %, puhutaan tarkoitushakuisesti suhteellisesta riskin vähenemisestä (RRR). Absoluuttisen riskin väheneminen (ARR), joka on kaikilla koronarokotteilla noin 1 %, antaa selvemmän kuvan rokotteen tehosta.
- Nuorten sydänlihastulehdus on äskettäin havaittu erittäin vakava sairaus, jonka epäillään olevan koronarokotteiden haittavaikutus. USA:ssa niitä on ilmoitettu jo 475. Viranomainen tutkii niistä lähemmin runsasta kahtasataa.
Allekirjoittajat
LL,FT Erkki Antila
ELL Zibelina Kirsi Armassalo
LL Mare Kaps (el. geriatria)
PhD (terveystaloustiede) Kirsi Kautiainen
LL Tiina Keldrima (el. psykiatria)
LL Mikael Kivivuori
LL Vit Kopecky
HLL Pauli Kossila
LL Karin Munsterhjelm (el. yleislääketiede)
LL Helena Mäkelä
LL Rauli Mäkelä (el. korvataudit)
DI , LL Päivi Mäkeläinen (el. yleislääketiede)
LKT, dos (immunologia) Sylvi Silvennoinen-Kassinen (el. kliininen mikrobiologia)
LL Sonja Tuomaala
LL Vaula Tuominen (el. yleislääketiede) MSc Public Health, psykoterapeutti
LKT, dos (lääket. mikrobiologia) Tamara Tuuminen
LL Liia Tönnov (el. psykiatria), psykoterapeutti
LIITE 2:

Lataa tiedostot: