Tutkimus: PCR-testaus tulkitsee näytteet positiivisiksi, jos monistuskertoja on liikaa
Koronapositiivisuus todetaan yleensä RT-PCR -testimenetelmällä, jossa viruksen osia monistetaan kunnes löydös on havaittavissa. Menetelmän heikkoutena on sen liiallinen herkkyys – se havaitsee viruksen hajonneet osat jopa kuukausia tartunnan jälkeen. Immuunipuolustus on voinut nujertaa viruksen ihmisen huomaamatta tai vain lieviä oireita on koettu.
Arvolla Ct=35 vain alle 3% on oikeasti positiivisia
Jo 27 monistussyklin kohdalla yli puolet PCR-löydöksistä on ns. kylmiä positiivisia, eli kuolleen viruksen pätkiä, jolloin virus ei ole lisääntymiskykyinen.
- Arvolla Ct = 25 jopa 70% potilaista pysyy positiivisina viljelmässä
- Arvolla Ct = 30 tämä arvo putoaa 20%:iin
- Arvolla Ct = 35 vain <3% viljelmistä on positiivisia.
Oheisessa tutkimuksessa viruksen lisääntymiskykyä on tutkittu viljelmillä.
Lähde: Correlation Between 3790 Quantitative Polymerase Chain Reaction–Positives Samples and Positive Cell Cultures, Including 1941 Severe Acute Respiratory Syndrome Coronavirus 2 Isolates. https://academic.oup.com/cid/advance-article/doi/10.1093/cid/ciaa1491/5912603
WHO onkin ohjeistanut, että PCR-testissä saatu positiivinen testitulos ei yksinään riitä sen toteamiseen, että testatulla henkilöllä on koronavirustartunta: https://www.who.int/news/item/20-01-2021-who-information-notice-for-ivd-users-2020-05
THL:n mukaan Suomessa käytetään Ct-arvoa 40
THL kertoo, että Suomessa käytetään Ct-arvoa 40:

Lue lisää PCR-testistä:
Review report Corman-Drosten et al. Eurosurveillance 2020
![3. The number of amplification cycles (less than 35; preferably 25-30 cycles);
In case of virus detection, >35 cycles only detects signals which do not correlate with infectious virus as determined by isolation in cell culture [reviewed in 2]; if someone is tested by PCR as positive when a threshold of 35 cycles or higher is used (as is the case in most laboratories in Europe & the US), the probability that said person is actually infected is less than 3%, the probability that said result is a false positive is 97% [reviewed in 3].](https://koronarealistit.net/wp-content/uploads/2021/02/review-corman-drosten-35-cycles-1024x279.png)
In case of virus detection, >35 cycles only detects signals which do not correlate with infectious virus as determined by isolation in cell culture [reviewed in 2]; if someone is tested by PCR as positive when a threshold of 35 cycles or higher is used (as is the case in most laboratories in Europe & the US), the probability that said person is actually infected is less than 3%, the probability that said result is a false positive is 97% [reviewed in 3]
The consequences of false positives
Jos positiivinen tulos on saatu 35 tai useammalla monistuskierroksella, väärän positiivisen tuloksen todennäköisyys on jopa yli 90%. PCR-testin Ct-arvo on siis keskeinen tekijä sen arvioimisessa, onko testatulla todella kehossaan aktiivista, tarttuvaa SarsCov2-virusta. THL ei kuitenkaan julkaise käyttämiensä testien Ct-arvoja tartuntatapausten yhteydessä. He ovat kuitenkin kertoneet testiensä yleisesti mittaavan ainakin Ct 38 asti (yllä olevassa kuvassa Ct 40 asti).
Positiiviinen testitulos, vaikka olisi varmakin, ei ole Covid-19-sairaustapaus ellei testattu ole oirehtiva ja diagnoosi on varmennettu muillakin menetelmillä kuin PCR-testillä.
WHO (finally) admits PCR tests create false positives
Adressi: Perusteettomat covid-19 -toimenpiteet lopetettava Suomessa
https://www.adressit.com/perusteettomat_covid-19_-toimenpiteet_lopetettava_Suomessa