Siinto Hämäläinen:
Hoitajan kirjoitus hoidosta ja rokotteista
Olen työskennellyt hoitokodeissa yli kolmekymmentä vuotta sairaanhoitajana Ruotsissa.
Jo heti alkuaikana huomasin etta kuumepotilaiden kuolleisuus oli suhteessa hoitoon: Ne joita yritettiin saada kuumeettomiksi särkylääkkeillä tai jäähdyttämällä, kuolivat melkein poikkeuksetta muutaman päivän kuluessa, heillä oli hiki, kylmä vapina, hiki, kylmä vapina, hiki, kylmä vapina, samalla kun kuume ja pulssi asteittain nousi, kunnes sydän ei enää jaksanut.
Kun minulle tuli mahdollisuus, tein päinvastoin: tuin kuumetta. Jos näin että jalat olivat kylmät, annoin lisää peitteitä, enkä antanut kuumetta alentavia lääkkeitä. Huomasin, että potilaan lämpö nousi ensin, mutta kun jalat olivat lämmenneet, samalla otsa viileni, ja lämpö ei enää noussutkaan, vaam alkoi laskea jo muutaman tunnin päästä ja potilas parani.
Kun sain oman osaston vastuulleni, opetin henkilökuntaa hoitamaan täten potilaita, ja itse kävin usein katsomassa kuinka hoito sujui. Seurauksena oli että lähes joka vuosi kuolleisuus minun osastollani oli hoitokodin alhaisin, ja tuskin kukaan kuoli kuumeeseen.
Kun influenssarokotuksia alettiin antaa pari vuosikymmentä sitten, pidin hiukan tilastoa kuolintapauksista. Kävi ilmi että useana vuotena kuolleisuus oli korkeampi rokotettujen, kuin rokottamattomien keskuudessa.
Kun sikainfluenssa tuli 2009, Ruotsi osti rokotteita 3,5 miljardilla kruunulla ja monet olivat paniikissa. Kun kevät tuli, hävisi vilustumiset, ja Ruotsille jäi jäljelle puolet rokotteista, kun ihmiset huomasivat selvinneensä ilmankin.
Täällä Ruotsissa ovat monet osastot puolitäysiä, ainoastaan teho-osastolla on enemmän potilaita. Siitä ei kuitenkaan kirjoiteta. En tunne ketään jolla olisi korona tällä hetkellä, joten minua ihmetyttää mitä ihmiset pelkäävät.
Jos jotain pitää pelätä, niin pelätään joutumista osastolle, jossa ei edes osata hoitaa tavallista vilustumista!
Muistan, kuinka kahdeksan potilasta kuoli muutamassa viikossa flunssaan 38:sta potilaasta väärän hoidon seurauksena. Se oli nopeampaa menoa kuin korona konsanaan!
Siinto Hämäläinen
https://www.siinto.com/
Tutkimus ravinnon merkityksestä
JAMA on julkaissut 5 vuotta kestäneen, 69 934 potilasta käsittäneen tutkimuksen, jossa huomattiin, että aineiston perusteella vitamiineja ja kunnon evästä saaneet potilaat toipuivat paremmin:
Evaluation of Nutritional Support and In-Hospital Mortality in Patients With Malnutrition

Lue myös:
Siinto Hämäläinen: Pandemi eller panik?